Відгуки випускників

О. Сорока

Ольга Сорока,

керуюча компанією «ПіццаСушиWok»,

випускниця 2012 року

Вже пройшло майже 10 років з моменту закінчення університету, а враження, ніби це все відбувалося зі мною вчора!

Як іноді хочеться повернутися в ту атмосферу, пережити ці емоції.

До нашого НУХТу у далекому 2021 році я йшла цілеспрямовано, отримати необхідні знання та освоїти професію у сфері ресторанного бізнесу, але і не здогадувалась, як занурюсь в студентське життя.

Профільні дисципліни давались легко, тому що вони були неймовірно цікавими. Особливо подобались лабораторні роботи з дисципліни «Технології продукції ресторанного господарства» з дегустацією всіх приготованим нами смаколиків.)

Величезним плюсом є те, що знання, отримані на курсі, можна було застосовувати в реальному житті. Тут ми вчили те, що необхідно для кожного, наприклад, знання про якість харчових продуктів і методи їх перевірки, особливості технології, тонкожи виготовлення продукції тощо.

Ходити на пари було цікаво, вчитися – захопливо, прогулювати зовсім не хотілось, чому сприяв прекрасний викладацький склад кафедри і факультету.

Після закінчення університету я успішно змогла застосувати отримані знання на практиці. Здійснила свою маленьку мрію – відкрила власну справу, компанію з доставки піци і суші в Києві. Мій університет дав мені поштовх до дій, я стала впевненішою у собі своїх знаннях та зрозуміла, що у досягненні мріє немає нічого неможливого!


Н. Шарудило

Наталія Шарудило,

керуюча рестораном «Техас Ранчо Стейк Хаус»,

випускниця 2020 року

З 2014 р. по 2020 р. навчалась на факультеті Готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ за спеціальністю «Харчові технології». Паралельно з навчанням здобувала безцінний практичний досвід у ресторанах «Шинок» та «Техас Ранчо Стейк Хаус» на посадах офіціанта та адміністратора. Роботу в провідних закладах столиці поєднувала з навчанням спершу на бакалавраті, а згодом й в магістратурі.

Перші 4 роки навчання пройшли як на одному подиху, викладачі ставились з розуміння та підтримували у всіх починаннях, але ступінь магістра вирішила отримувати на заочній форму навчання – це була моя помилка, опановувати велику кількість теоретичного матеріалу самостійно виявилось значно важче, а ніж в аудиторії з викладачами, які все досконально пояснюють. При написанні дипломного проєкту отримала колосальну підтримку від мого наукового керівника Людмили Дейниченко, яка зі мною на зв’язку була 24/7. На факультет ГРТБ окрім знань я знайшла й справжніх подруг, з якими тепер ми – одна команда по життю і в роботі! Ми й досі працюємо разом, відпочиваємо на вихідних, їздимо у відпустки та удосконалюємо свої знання в сфері гостинності, бо немає меж досконалості.

Після 2 років роботи в ресторані «Техас Ранчо Стейк Хаус» сьогодні я – керуюча рестораном з найкращою, найвідповідальнішою та найвірнішою командою моїх дівчат, які зі мною пройшли й курсовий проект, Єдиний державний іспит, вступ в магістратуру, написання і успішний захист дипломного проєкту.

Дякую рідному ГРТБ за безцінний досвід в опануванні теоретичних знань та практичних навиків щодо керування закладом гостинності, вірних подруг та звісно кращі митті мого студентського життя.


К. Черниш
Катерина Черниш, 

менеджерка ресторану «Chang»,

випускниця 2017 року

В 2017 році захистила наш дипломний проєкт на кафедрі «Технології харчування та ресторанного бізнесу». Чому я пишу наш, а не мій, тому що в мене був найрозумніший, найкращий та найтолерантніший науковий керівник – Олена Михайлівна Тищенко, на той момент вона вже обіймала посаду заступниці декана факультету по роботі зі студентами. Тим не менш, наш з нею диплом був в пріоритеті, я спокійно могла зайти до неї в будь-який час та порадитись з приводу роботи та отримати feedback майже відразу. Вона частенько затримувалась через мене в університеті, щоб проконсультувати з певних питань.

Також згадую, як я потрапила до НУХТу… це був 2015 рік кінець першого семестру, мене перевели, з іншого університету, оскільки спершу я навчалась в ДонНУЕТ та у зв’язку з ситуацією, яка склалась на Донбасі, мені випала можливість потрапити до столичного ЗВО. Спершу було страшно, бо провчившись вже 2,5 роки в рідному Донецьку в нас сформувався колектив, а тут я потрапила в зовсім нове оточення, дуже хвилювалась, як мене приймуть нові одногрупники, викладачі. Проте атмосфера, що панує на факультеті швидко розвіяла мої негативні думки. Тут мене зустріли повне розуміння, підтримка в адаптації й допомога в опрацюванні нового матеріалу. Вже на кінець третього курсу було відчуття, що я навчаюсь на факультеті ГРТБ з першого курсу.

А загалом я навіть не знаю, як почала працювати в ресторанній сфері. Хоча навчання та насичене студентське життя мене вражало, але коли ми з подружками обговорювали, чи хочемо пов’язати своє життя з цієї сферою, я не була впевнена. Але щось в мені змінилось, коли після успішного складання сесії в одному з ЗРГ я звернула увагу на синхронну роботу працівників. Мене захоплювало, що вони справді працювали, як один великий механізм під майже непомітним керівництвом менеджера. Тож я вирішила спробувати себе в мережі закладів «La Famiglia». Мій кар’єрний шлях розпочався з ресторану «VINO e CUCINA» у 2016 році на посаді ранера, через рік перейшла в заклад цієї ж мережі – ресторан «Semifreddo», в кінці 2018 мене підвищили до посади старшого офіціанта. Нажаль за сімейними обставинами необхідно було повернутись в Донецьк. Проте 2021 році я повернулась до Києва, мені майже відразу запропонували роботу менеджером в ресторані «Chang», що стало можливим завдяки знанням, диплому та досвіду, який я отримала в університеті та в мережі «La Famiglia». Ми досі товаришуємо з однокурсницями та при кожній зустрічі згадуємо наше неймовірне, безтурботне і барвисте студентське життя. Мій, кажу це з гордістю, факультет ГРТБ підтримує, вдосконалює і надихає!


Тарнавська

Ірина Тернавська,

категорійний менеджер проєкту «Ультра Франчайзинг міжнародний агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт»»,

випускниця 2018 року

«Амбіції мають бути підкріпленні знанням та вмінням!», – завжди згадую цю фразу при запуску нового проєкту.

Я народилася і закінчила школу в невеликому місті Жашків, Черкаської області. Вже тоді зрозуміла, що хочу жити та працювати в Києві, а для цього необхідно було отримати гідну освіту та відповідну професію, тому за підтримки старшої сестри, яка також навчалась і успішно закінчила факультету ГРТБ в Національному університеті харчових технологій, я обрала спеціальність 181 «Харчові технології», розуміючи що саме цей шлях відкриє мені двері в щасливе та успішне майбутнє. Спершу у 2010 році я вступила до Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ. Після його закінчення впевнено вирішила подовжувати навчання в університеті залишивши роботу в кафе-кав’ярні «Шоколадниця». Після бакалаврату наступною сходинкою була магістратура за освітньою програмою «Технології в ресторанному господарстві». В цей час я поєднувала навчання в і, наукову діяльність та роботу в магазині «Goodwine». Наша група була неймовірна! Тут я зустріла своїх друзів і кохання, пережила незліченну кількість яскравих вражені і неповторних подій!

Після захисту диплому працювала на лайнері «Москва-Пітер», де робота з європейськими гостями допомогли мені підтігнути англійську та опанувати німецьку. Повернувшись до Києва мені запропонували роботу в міжнародному агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт». Після 3 співбесід мене взяли на роботу, вирішальну роль зіграло те, що я закінчила Національний університет харчових технологій, оскільки власник МХП Юрій Анатолійович та його дружина Олена Косюк також є випускниками нашого Університету.. НУХТ дає незліченні можливості, а як Ви вже ними скористаєтесь залежить лише від Вас! Хотілось б відзначити, що на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та моїй випусковій кафедри працюють справжні професіонали та патріоти своєї справи, яким ми, випускники, щиро вдячні.


С. Олійник
Сергій Олійник, 

менеджер в міжнародній компанії «Egersund Seafood»,

голова студентської ради гуртожитку факультету ГРТБ 2015-2017 рр.,

випускник 2018 року

Прийшовши влітку 2014 року до приймальної комісії факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, я 100% був впевнений, що не помилився, адже люб’язність та щирість приймальної комісії ГРТБ підкорила мене одразу. ГРТБ запало в серце з першого погляду!

Після закінчення Полтавського коледжу я знав, що буду вступати саме в НУХТ. Пам’ятаю хвилювання, з яким чекав результатів вступних іспитів та рейтингових списків, та захоплення, коли зрозумів, що все вдалося і я – студент! Наша група була дружня та значна кількість з нас мала очевидні лідерські якості. Мабуть це було одним із факторів, що допомогло нашій команді стати переможцями у V кулінарному конкурсі. Мені, як технологу та капітану команди було надзвичайно приємно і захопливо. Мав честь і відповідальність бути головою студентської ради гуртожитку ГРТБ. Думаю, що цей досвід допоміг розвинути комунікативні навички, зосередженість і розуміння, чого я реально хочу. В 2018 після успішного захисту дипломного проекту за освітньою програмою «Технології в ресторанному господарстві» потрапив на роботу в міжнародній компанії «Egersund Seafood», де зараз займаю посаду менеджера і цілком реалізую свої знання на практиці.

Іноді маю велике задоволення знову зануритися у атмосферу ГРТБ, адже регулярно навідуюсь в університет на дні факультету та до вже рідних обожнюваних викладачів кафедри і факультету. Для мене ГРТБ – це однозначно сім’я назавжди.


Довгань М.

Максим Довгаль,

су-шеф у мережі закладів «La Famiglia»,

випускник 2018 року

З дитинства мріяв про роботу в ресторанній сфері, стати кухарем. Пам’ятаю навіть, як в дитинстві грався бабусиними сотейниками уявляючи, що я шеф якогось топового ресторану. Після закінчення школи першою сходинкою до здійснення дитячої мрії став вступ до Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ, в якому я здобув ґрунтовні практичні навички. Саме моя на той час дівчина, а зараз дружина наполягла продовжити навчання в університеті на факультеті ГРТБ, запевнивши, що я не пошкодую і мала рацію. Освіта в університеті з викладачі кафедри, допомогла поглибити мої знання і розширити горизонти уявлень про сферу ресторанного бізнесу, що одразу зміг застосувати їх на практиці, оскільки на той час я вже працював в ресторані  мережі закладів «La Famiglia»» кухарем. Поєднання роботи та заочного навчання стимулювало моє кар’єрне зростання, адже після отримання диплому про вищу освіту 2018 році я став одним з наймолодших су-шефів мережі «La Famiglia»

Бажаю всім студентам йти до своєї мети не зважаючи на перешкоди і сумніви, що можуть статись на їхньому шляху та пам’ятати, що гість – це звісно головна фігура в закладі, але лише справжній шеф знає істинний смак свої страви!


Дмитро Кузьмінський

Дмитро Кузьмінський,

ведучий пекар в BakehouseGood Wine“,

випускник 2012 року

Привіт, мене звуть Дмитро. Я навчався в НУХТ, за спеціальності 181 “Технології харчування” з 2007-2012 рр. і впевнено стверджую, що обожнюю свою спеціальність! Мені пощастило мати неймовірних одногрупників і однокурсників, з якими ми пережили безліч крутих моментів: пісні під гітару біля гуртожитку, пікніки в парку, кулінарні конкурси, народження факультету ГРТБ, де мені випала честь долучилися до створення гербу.

Про кар’єру: На останньому курсі почав працювати завідувачем виробництва хлібобулочної продукції у мережі «Велмарт», де працював до 2014 року. Наступним кроком було відкриття власного бізнесу – міні-пекарні “TEDDY cafe”, де у 2015-2016 р.р. реалізовував свої мрії та амбіції у співпраці з одногрупниками та однодумцями з факультету ГРТБ.

З 2016 року працюю ведучим пекарем в Bakehouse “Good Wine”, яка у цьому ж році стала кращою кафе-пекарнею України та має нагороди Національної ресторанної премію «Сіль» (2019р., 2021р.). Написав для пекарні програму оптимізації виробничого процесу, зараз працюю над діджитилізацією пекарень за допомогою web-застосунків, адже немає меж досконалості і я маю достатню базу знань і вмінь, щоб реалізовувати свої ідеї і проекти в життя.

Окрім хлібу в усіх його проявах в університеті захопився обладнанням та устаткуванням, не в останню чергу завдяки декану Доценку В.Ф. «Проектування закладів ресторанного господарства» з неперевершеною Іщенко Т.І. надихнуло мене на створення власної ремонтно-будівельної компанії “TDDPNTR” у 2019 році. Багатозадачність, впевненість в своїх силах і можливостях, пошук натхнення і удосконалення – це невід’ємні результати навчання на факультеті за спеціальністю 181 «Технології харчування»!


Васілєвська Іванна

Васілєвська Іванна,

організатор заходів для рестораторів у компанії «Restorator UA» та помічник президента в «Українській Ресторанній Асоціації»,

випускниця 2014 року

Історія вступу до НУХТ розпочалася із нав’язування ідеї моїми родичами ще задовго до випускного вечора в 11 класі! Звісно, вони думали про моє майбутнє, але мені тоді так не здавалось, адже стереотип мислення старшого покоління мене, м’яко кажучи, бентежив, особливо після слів : «Ніколи не будеш голодна»…

З перших днів навчання лилися гіркі сльози, адже хімія, математика, фізика для гуманітарія зовсім не весела історія! Були й думки залишити ЗВО і шукати своє призначення у зовсім іншій сфері.

Та згодом, закрутилось студентське життя і я вирішила кинути собі виклик, мовляв: «Так, важко! Дуже важко, але знайди те, заради чого все ж варто спробувати!» І я знайшла завдяки практиці у ресторані. Влітку проходила виробничу практику в закладі, де і розпочався шлях до справи мого життя! Від офіціанта до керівних посад у преміальних закладах столиці.

Наразі, напрямок моєї діяльності змінився та все ж, я продовжую працювати у ресторанній індустрії.

Протягом навчання я здобула безцінні знання та навики, які зараз успішно використовую у своїй роботі. Велика подяка усім викладачам, а особливо з випускової кафедри, які усі роки навчали не тільки спеціальним предметам, а ще й комунікативним та організаційним навикам.

У роботі над організацією навчальних практикумів, фестивалів, форумів для відомих рестораторів та шеф-кухарів з усього світу, безумовно приємно усвідомлювати, що в цьому є вагомий внесок викладачів університету НУХТ!


Антал-Міклош Горзей

Антал-Міклош Горзей,

су-шеф в ресторані «John Scott`s» в Стокгольмі,

випускник 2017 року.

Можу сказати, що навчання на факультеті ГРТБ відмінно продумано, організовано дуже логічно і грамотно. Окрім знань безпосередньо, тут дають студенту можливість визначитися з тим, чим особисто він хотів би займатися після закінчення навчання. Навчальний план охоплює всі можливі сфери, які пов’язані з індустрією гостинності, тож білих плям майже не залишається.

Я замислився щодо вступу на ГРТБ, коли закінчував навчання у Свалявському коледжі НУХТ. У той час я вже працював кухарем і дійшов до чітко сформованої мети – отримати вищу освіту. Кожний семестр був ознаменований якимось яскравими подіями : майстер-класи, кулінарні конкурси , Дні харчовика, Дні відкритих дверей. Що стосується моїх очікувань, то думаю, вони були виправдані більш ніж з лишком. Крім того, навчання в університеті дало мені неймовірний об’єм спілкування. Саме тут я знайшов багато друзів і навіть сім’ю. І звісно, отримав дійсно висококласну освіту, за що величезна вдячність моїм викладачам.

Кожний з викладачів, з якими я стикався в університеті, безумовно, привніс щось своє, так би мовити авторське в мою освіту, виховання і сприйняття світу. З кожним пов’язана своя маленька ( а іноді і не дуже) історія, а з деякими – ціле життя. Між іншим, якщо виділяти першого серед рівних, то це, поза будь-яких сумнівів, мій неймовірний науковий керівник Цирульнікова Віта Валентинівна. Хочу від щирого серця подякувати їй за той досвід, який вона передала мені і, звісно, за безцінну підтримку.

За рік після закінчення університету, після роботи в топових ресторанах Києва я переїхав у Швецію і вже 4 роки працюю шеф-кухарем в ресторанні «John Scott`s» в Стокгольмі. Я займаюсь улюбленою справою і вдячний всім своїм викладачам за знання, якими вони поділились зі мною!