Каталог дисциплін вільного вибору

 Вільний вибір дисциплін здобувачами 

спеціальності 181 «Харчові технології»

ОПП «Технології харчування»


на 1 курс


 Дисицпліна гуманітрано-економічної підготовки

Кулінарознавство
Гастрономія в умовах закладів ресторанного господарства
Етика і естетика в ресторанній справі
English for Life: базовий курс англійської мови
Everyday English

 Дисципліни загальної фахової підготовки
Хімія і технологія сировини ресторанного господарства
Товарознавство харчових продуктів у ресторанному господарстві
Наукові товарознавчі дослідження продуктів у ресоранному господарстві

Дисципліни природничо-наукової підготовки

Основи наукових досліджень
Основи наукової творчості у вищій школі
Науково-технічна творчість у ресторанному господарстві

на 2 курс


Дисципліна природничо-наукової підготовки

Гігієна та санітарія в закладах ресторанного господарства
Фізіологія та гігієна харчування
Виробнича санітарія та гігієна праці

Дисципліна природничо-наукової підготовки

Харчові добавки, ферменти і ароматизатори
Харчові добавки, прянощі та приправи
Дієтичні добавки та ароматизатори

 Дисципліна загальної фахової підготовки
Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства
Фізико-хімічні та біотехнологічні процеси в технології продукції ресторанного господарства
Функціонально-технологічні та фізико-хімічні властивості сировини ресторанного господарства

на 3 курс


 Блок “Технологічний”

Барна справа та робота сомельє
Молекулярні технології в закладах ресторанного господарства
Кулінарна етнологія
Основи кулінарного мистецтва в закладах ресторанного господарства
Дієтологія

Блок “Технологічно-інженерний”

Конструювання та оптимізація складу нових харчових продуктів
Електронні системи для індустрії ресторанного господарства
Програма безпеки харчування та НАССР закладів ресторанного господарства
Системи управління логістичною діяльністю закладів ресторанного господарства

Вільний вибір дисциплін

здобувачами 1 курсу спеціальності 181 «Харчові технології»

ОПП «Технології в ресторанному господарстві»


2021-2022 н.р.

PR-технології в ресторанному господарстві
Маркетинг ресторанних послуг
Харчова та санітарна токсикологія
Теоретичні основи аюрведичного харчування
Дієтологія та дієтотерапія
Сучасні теорії та концепції харчування
Інжиніринг у ресторанному бізнесі
Інфраструктурні проєкти закладів ресторанного господарства
Проєктні послуги для ресторанних мереж

2020-2021 н.р.

Теоретичні основи аюрведичного харчування
Основи аюрведичної системи оздоровлення людини
Сучасні теорії та концепції харчування
PR-технології в ресторанному господарстві
Мерчендайзинг у ресторанній справі
Стратегії розвитку закладу ресторанного господарства
Філософія дослідницької інновації
Адміністративно-правові засади управління безпекою підприємств в Україні
Психологія управління та конфліктологія
Тренінг формування комунікактивної компетенності керівника Інжиніринг у ресторанному бізнесі
Інфраструктурні проекти закладів ресторанного господарства
Технологічний інжиніринг у ресторанному господарстві
Харчова та санітарна токсикологія
Основи профілактичної та харчової токсикології
Сталі харчові ланцюги та безпека продукції

Вільний вибір дисциплін здобувачами

1 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Технології аюрведичних харчових продуктів» 


Теоретичні основи Аюрведи
Фітотерапія та застосування рослин в аюрведичній практиці
Теорія та практика впливу смаку і аромату на баланс дош
Основи аюрведичної системи оздоровлення людини
Науково-практичні основи технології аюрведичних продуктів лікувально-профілактичного призначення
Фітотерапія та лікарські трави в аюрведичному харчуванні
Філософія дослідницької інновації
Адміністративно-правові засади управління безпекою підприємств в Україні
Психологія управління та конфліктологія
Тренінг формування комунікативної компетентності керівника
PR-технології у аюрведичних закладах ресторанного господарства
Менеджмент якості та безпеки продукції у аюрведичних закладах ресторанного господарства
Концепції та стратегії розвитку аюрведичного закладу ресторанного господарства
Безпека і якість аюрведичних харчових продуктів
Сталі харчові ланцюги та безпека аюрведичної продукції
Управління безпечністю харчової продукції у закладах ресторанного господарства

 Загальноуніверситетський каталог вибіркових дисциплін