Навчальна література

Основи наукових досліджень і технічної творчості

Основи наукових досліджень і технічної творчості [Текст] : навч. посіб. / [Лисюк Г. М. та ін.] ; за ред. проф. Г. М. Лисюк ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Харків : ХДУХТ, 2014. – 201 с

     Розглядається роль науки в сучасному суспільстві, висвітлюються основи методології теоретичного й експериментального досліджень, методичні підходи з формулювання теми, мети й завдань наукового дослідження.

    Значна увага приділяється питанням організації роботи в процесі дослідження, накопиченню та обробці наукової і технічної інформації, організації проведення й обробки експериментів та оформленню результатів наукової роботи.


Українська кухняУкраїнська кухня [Текст] / [авт.-скл.: О. Т. Старчаєнко, О. В. Нєміріч]. – Х. : Фактор : Pelican, 2012. – 207 с. : кольор.іл. – (Україна. Учора, сьогодні, завтра)

     У виданні представлено найсмачніші й найпопулярніші страви української кухні: духмяні борщі та юшки, соковиті запіканки та січеники, апетитні вареники й галушки, а також деякі обрядові страви та старовинні рецепти спиртних напоїв.

     Усі вони були приготовані й сфотографовані спеціально для цієї книжки.


Технологічне устаткування готелів, готельних комплексівТехнологічне устаткування готелів, готельних комплексів : підручник / В. С. Гуць, О .А. Коваль, В. А. Русавська – Київ : Видавництво Ліра-К, 2019. – 568 с.

У підручнику розглянуто теоретичні та практичні питання щодо класифікації, будови, принципів роботи обладнання готельної індустрії.

 Для студентів вищих навчальних закладів, викладачів, фахівців, хто вивчає устаткування готелів, готельних комплексів, організацію готельного господарства, матеріально-технічну базу, проектування та експлуатацію об’єктів готельного господарства.


Технологія пастили зефіру маршмелоу

    В посібнику наведена характеристика сировини, що використовується і яку доцільно використовувати при розробленні нових пастильних виробів. Технології пастили, зефіру, маршмелоу розглянуті з позиції системного аналізу, тобто як великі технологічні системи з розподілом їх на підсистеми і аналізом на макро- і мікрорівні.

    Наведені теоретичні основи утворення складних пінодраглеподібних систем з урахуванням впливу сировинних інгредієнтів і технологічних заходів виробництва пастили, зефіру, маршмелоу.

    Показані методики розрахунку простих і складних рецептур та дозволена взаємозамінність сировини при виробництві пастильних виробів.