Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка згідно стратегічного плану кафедри на 2022 р. впроваджує «зони елітарної освіти» із організацією для здобувачів – відмінників індивідуального підходу, щодо виконання науково-дослідної роботи, у рамках студентського наукового гуртка «Якість і безпечність» (науковий керівник Кузьмін Олег).
Магістрантка Омельченко Марія, що навчається за ОП «Технології в ресторанному господарстві», представила результати досліджень за інноваційною технологією гарбузового тарту з цукатами та чіпсами у дуєті з гарбузово-вершковим морозивом для участі у кулінарному конкурсі “Гарбузовий Маєток”, який організовано за підтримки ГО “Ресторанна Гільдія”, ГО “Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро”.
Інноваційні страви з гарбуза розроблялися із сортів “Доля”, “Славута”, “Ждана”, що внесено до Державного реєстру сортів рослин, які придатні для поширення в Україні, що мають уміст каротину 12-15 мг %, сухих речовин – 10-17 %, цукрів – 6,6-9,5 %.
Дослідна робота на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувається у рамках Меморандуму про співробітництво №43/22 у галузі науки і освіти між Національним університетом харчових технологій та Національної академії аграрних наук України за підтримки академіка Володимира Хареби і професорки Олени Хареби та дніпропетровської дослідної станції Інституту овочівництва і баштанництва НААН.